Het grootste geheim voor een gezond leven

Geweldige doorbraak!
Wetenschappers hebben een revolutionaire nieuwe behandeling ontdekt die ervoor zorgt dat je langer leeft. Het verbetert je geheugen en maakt je creatiever. Het houdt je slank, je ziet er aantrekkelijker uit en het vermindert het verlangen naar eten. Het beschermt je tegen kanker en dementie. Het weert verkoudheid en griep af. Het verlaagt je risico op hartaanvallen en beroertes, om nog maar te zwijgen van diabetes. Je voelt je zelfs gelukkiger, minder depressief en minder angstig. Ben je geïnteresseerd?

Hoewel het misschien hyperbolisch klinkt, zou er niets aan deze fictieve advertentie onnauwkeurig zijn. Natuurlijk beschrijft de advertentie niet een of andere wonderlijke nieuwe tinctuur of een wondermiddel dat alles ondergaat, maar eerder de bewezen voordelen van een volledige nacht slapen. Het bewijs dat deze beweringen ondersteunt, is tot op heden gedocumenteerd in meer dan 17.000 goed onderzochte wetenschappelijke rapporten.

Waarom slapen we?

We slapen vanwege een overvloed aan nachtelijke voordelen die zowel onze hersenen als ons lichaam dienen. Er lijkt niet één belangrijk orgaan in het lichaam of proces in de hersenen te zijn dat niet optimaal wordt versterkt door slaap (en nadelig wordt aangetast als we niet genoeg krijgen). Dat we elke avond zo’n overvloed aan gezondheidsvoordelen ontvangen, is daarom geen verrassing.

 

Mentaal

In de hersenen verrijkt slaap een diversiteit aan functies, waaronder ons vermogen om te leren, te onthouden en logische beslissingen en keuzes te maken. Door onze psychologische gezondheid welwillend te dienen, her-kalibreert slaap onze emotionele hersencircuits, waardoor we de sociale en psychologische uitdagingen van de volgende dag aankunnen. Daarnaast biedt dromen een uniek troostend neurochemisch bad dat pijnlijke herinneringen verzacht en een virtual reality-ruimte waarin de hersenen vroegere en huidige kennis samenvoegen, wat het creatief vermogen stimuleert.

 

Lichamelijk

Slaap vult in het lichaam het arsenaal van ons immuunsysteem aan. Het zorgt voor het voorkomen van infectie, het bestrijden van maligniteit en het afweren van allerlei soorten ziekten. Daarnaast hervormt slaap de metabolische toestand van het lichaam door de balans van insuline en circulerende glucose te verfijnen. Verder reguleert slaap onze eetlust en helpt het lichaamsgewicht onder controle te houden door middel van gezonde voedselkeuze in plaats van uitslagimpuls. Overvloedige slaap zorgt voor een bloeiend micro-bioom in de darmen waarvan we weten dat zoveel van onze voedingsgezondheid begint. Tot slot is voldoende slaap nauw verbonden met de conditie van ons cardiovasculaire systeem, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd en ons hart in een goede conditie blijft.

Uit bovenstaande gegevens kunnen we concluderen dat slapen het meest effectieve is wat we kunnen doen om onze hersenen en ons lichaam elke dag gezond te houden. Dus waarom besteden we er niet iéts meer aandacht aan…

Bron: Why We Sleep – Matthew Walker, PhD

SIP.Sleep

Sip. Sip. Sleep.

SIP.Sleep is een drankje dat je helpt om beter te slapen. Het beste drink je het blikje driekwartier voor het slapengaan leeg. De ingrediënten zorgen vervolgens ervoor dat jouw lichaam zich klaarmaakt om te gaan slapen. SIP.Sleep maakt je niet duf en moe, maar zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, beter doorslaapt en ’s ochtends uitgerust wakker wordt.